Kurczak z kapustą pekińską i makaronem

  • 20 dag makaronu wstążki ( u mnie w tym wypadku muszelki)
  • 50 dag piersi z kurczaka
  • opakowanie mrożonki typu mieszanka chińska (opcjonalnie)
  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • sos sojowy
  • sól
  • Papryka
  • pieprz
  • przyprawa do drobiu
  1. Makaron lekko obgotowuję w osolonym wrzątku. 
  2. Kurczaka kroję w paski, posypuję solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wkładam na rozgrzany olej i podsmażam.
  3. Gdy kurczak się zrumieni, dodaję warzywa i duszę.
  4. Na koniec dodaję makaron i sos sojowy do smaku. Wszystko mieszam i jeszcze chwilę dusze.
  5. Podaję. 



0 komentarze:

Prześlij komentarz