Składniki:
Spód:
- szklanka wydrylowanych wiśni
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- 2/3 szklanki cukru
- 10 dag gorzkiej czekolady
- 2/3 szklanki naturalnego jogurtu
- 12 i 1/2 dag masła
- 2 jajka
- Do jednej miski wsyp mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, cukier i posiekaną czekoladę. Wymieszaj.
- Masło roztop w rondelku i przestudź. Połącz je z roztrzepanymi jajkami i jogurtem. Do tej mieszaniny dodaj suche składniki z drugiej miski, dołóż wiśnie i wymieszaj.
- Foremki na muffinki wypełnij ciastem. Piecz 25 minut w 200 st. C.
0 komentarze:
Prześlij komentarz